Voor de kampen is het maximum aantal deelnemers steeds 6. Voor geen van onze kampen is het nodig dat je eerdere ervaring met paarden hebt.

Inschrijven doe je door te mailen naar 'paardenbos@gmail.com'.

Alle activiteiten vinden plaats naast de paarden.

Kamp: Dwars door het venster

 

WAT?

Heb jij soms last van stress? Bouw je veel spanning op als er iets belangrijk gaat gebeuren zoals een examen maken of een spreekbeurt geven? In dit kamp ontdek je samen met de paarden hoe jij het zelf weer onder controle krijgt! In de voormiddagen gaan we aan de slag met creatieve opdrachten, lichaamsgerichte oefeningen en de natuur. In de namiddagen passen we de opgedane kennis toe in het trainen van de paarden.

WANNEER?

- 7, 8 en 9 april van 9-16u

- 7, 8 en 9 juli van 9-16u

 

VOOR WIE? 12-16j

 

PRIJS? €195 excl. lunch

Kamp: In verbinding

 

WAT?

Wil jij ook een diepere verbinding leren maken met paarden? In dit kamp leren kinderen zich bewuster worden van zichzelf en hun eigen energie waardoor ze in contact met de paarden een diepere verbinding vinden. We richten ons op de ontwikkeling van lichaamsbewustzijn en intuïtie. Een kamp voor kinderen met een hart voor dieren en een hart voor de natuur! In dat proces komen heel wat sociale vaardigheden aan bod die helpend zijn bij het opbouwen van zelfvertrouwen, omgaan met angst, omgaan met pesterijen en tal van andere uitdagingen waar jongeren mee geconfronteerd worden. Eerdere ervaring met paarden is niet nodig. De vaardigheden die in dit kamp ontdekt worden zijn ook een boost voor de sociale vaardigheden van kinderen.

WANNEER?

- 13, 14 en 15 april van 9-16u

- 28, 29 en 30 juli

 

VOOR WIE? 12-16j

 

PRIJS? €195 excl. lunch

Kamp: Paard en spel

 

WAT?

Een paardenkamp waarbij spel en spelen op de voorgrond staan! Samen met de paarden gaan we gewoon plezier maken. Denk bijvoorbeeld aan voetballen met de paarden, een parcourtje leren, de paarden nieuwe trucjes leren of een snuffelmat maken! Wil je graag eens een andere manier van omgaan met paarden ontdekken? Eentje waar zowel jij als zij veel plezier van hebben? Dan is dit kamp echt wat voor jou!

VOOR WIE? kinderen van 10-16j

WANNEER?

- 13 en 14 mei van 9u-16u 

- 14, 15 en 16 juli van 9u-16u

Voor- en/of naopvang is mogelijk in overleg. 

PRIJS? 

2 dagen in mei: €130

3 dagen in juli: €195

We maken gebruik van clickertraining om met de paarden te werken. De kinderen moeten geen ervaring met clickertraining hebben en ook ervaring met paarden is geen vereiste. Er kan op elk niveau gewerkt worden. 

Er wordt tijdens dit kamp niet op de paarden gereden.

Hoewel we in dit kamp gebruik maken van clickertraining kan je na dit kamp niet zomaar starten met je eigen paard. Wil je dat graag? Dan volg je best de workshop 'Start to click'.