Inschrijven voor de activiteiten doe je door te mailen naar paardenbos@gmail.com

Groepssessies voor volwassenen: Eerste hulp bij stress en burn-out

 

 

WAT?

Bij, tussen en met de paarden komen er allerlei oefeningen aan bod die de  symptomen van stress en burn-out helpen verzachten. We zetten in op het aanleren van vaardigheden, maar ook op het verkrijgen van inzicht in jezelf. Neem je leven weer terug in handen met de simpele oefeningen die je bij de paarden leert. 

VOOR WIE? Voor volwassenen die vaak stressklachten hebben of nu in een burn-out hebben of gelijkaardige symptomen. 

WANNEER? dinsdag 16/2, 23/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, (30/3) telkens van 9u30 - 11u30

PRIJS? €200 incl. koffie/thee  

aantal: 3 deelnemers

Alles vindt buiten plaats, we zijn afhankelijk van het weer. Om die reden is 30/3 de reservedatum, zou er een sessie geannuleerd moeten worden door het weer., wordt die verplaatst naar 30/3. 

Meer informatie? Mail naar paardenbos@gmail.com

Deze reeks is laag geprijsd omdat het een pilot is. Het is de eerste keer dat deze reeks plaatsvindt. Grijp dus je kan om nu deel te nemen! Je krijgt aan het einde van iedere sessie de mogelijkheid om te evalueren. 

Kamp: Dwars door het venster

 

WAT?

Heb jij soms last van stress? Bouw je veel spanning op als er iets belangrijk gaat gebeuren zoals een examen maken of een spreekbeurt geven? In dit kamp ontdek je samen met de paarden hoe jij het zelf weer onder controle krijgt! In de voormiddagen gaan we aan de slag met creatieve opdrachten, lichaamsgerichte oefeningen en de natuur. In de namiddagen passen we de opgedane kennis toe in het trainen van de paarden.

WANNEER?

- 7, 8 en 9 april van 9-16u

- 7, 8 en 9 juli van 9-16u

 

VOOR WIE? 12-16j

 

PRIJS? €195 excl. lunch

Kamp: In verbinding

 

WAT?

Wil jij ook een diepere verbinding leren maken met paarden? In dit kamp leren kinderen zich bewuster worden van zichzelf en hun eigen energie waardoor ze in contact met de paarden een diepere verbinding vinden. We richten ons op de ontwikkeling van lichaamsbewustzijn en intuïtie. Een kamp voor kinderen met een hart voor dieren en een hart voor de natuur! Eerdere ervaring met paarden is niet nodig. De vaardigheden die in dit kamp ontdekt worden zijn ook een boost voor de sociale vaardigheden van kinderen. 

WANNEER?

- 14, 15 en 16 april van 9-16u

- 28, 29 en 30 juli

 

VOOR WIE? 12-16j

 

PRIJS? €195 excl. lunch

Kamp: Paard en spel

 

WAT?

Een paardenkamp waarbij spel en spelen op de voorgrond staan! Samen met de paarden gaan we gewoon plezier maken. Denk bijvoorbeeld aan voetballen met de paarden, een parcourtje leren, de paarden nieuwe trucjes leren of een snuffelmat maken! Wil je graag eens een andere manier van omgaan met paarden ontdekken? Eentje waar zowel jij als zij veel plezier van hebben? Dan is dit kamp echt wat voor jou!

VOOR WIE? Kinderen van 10-16j, eerdere ervaring met paarden is niet nodig

WANNEER?

- 13 en 14 mei van 9u-16u 

- 14, 15 en 16 juli van 9u16u

Voor- en/of naopvang is mogelijk in overleg. 

PRIJS? €130

We maken gebruik van clickertraining om met de paarden te werken. De kinderen moeten geen ervaring met clickertraining hebben en ook ervaring met paarden is geen vereiste. Er kan op elk niveau gewerkt worden. 

Er wordt tijdens dit kamp niet op de paarden gereden.

Hoewel we in dit kamp gebruik maken van clickertraining kan je na dit kamp niet zomaar starten met je eigen paard. Wil je dat graag? Dan volg je best de workshop 'Start to click'. 

Workshop: Start to click

 

WAT?

Deze workshop bestaat uit 3 keer 2u. In die tijd bekijken we de theorie achter clickertraining, kijken we naar de emoties van paarden en hoe we hun gedrag beter kunnen leren lezen. We zetten ook de eerste stappen met jouw paard(en) in het werken met clickertraining, zo ben je alvast goed vertrokken. 

VOOR WIE? Iedereen die graag wil starten met clickertraining of er meer over wil leren. 

DEELNEMERS? Max. 6 deelnemers

WANNEER? In overleg

LOCATIE?

Deze workshop gaat niet door in het Paardenbos maar bij jou op stal of op de weide. Zo kan je meteen tijdens de workshop met je eigen paard aan de slag! Het spreekt voor zich dat het welzijn van de paarden voorop staat en we niets doen waar jij of je paard zich niet goed bij voelt. Heb je interesse? Contacteer mij om verder af te stemmen. 

 

PRIJS? 

€390 (ongeacht het aantal deelnemers) + €0,33/km

(gratis in een straal van 5km rond Het Paardenbos)